10 saker som du borde fixa i ditt hem innan du flyttar

Dags att se över hemmet?
Oavsett om du planerar att göra om hemma för din egen skull eller för att du ska fixa i ordning för att flytta finns hjälp att få.
Via Proffs.se är hantverkarna bara ett par knapptryckningar borta.
– Med Proffs.se är vi Sveriges bredast täckande offerttjänst och den snabbast växande bokningstjänsten för hantverkare, säger Oscar Rundqvist som är ansvarig över tillväxtaffärer på hitta.se.

Kolla – så lite kostar det:
Snöskottning
Målare
Hemstädning
Flytthjälp
Snickare
Rörmokare

Ni vet den där listen som ännu inte kommit på plats efter att ni fixade nya golvet i köket för ett par år sedan, eller tröskeln som är lite lös och som du borde fixa. Eller väggen bakom sängen i sovrummet som egentligen skulle behöva målas om.

Projekten på hemmaplan kan ibland bli många och ibland övermäktiga.

Och att själv jaga rätt på hantverkare kan innebära många timmar i telefonen eller framför datorn.

Men inte med tjänsten Proffs.se

– Vi erbjuder en tjänst som är schysstare mot både företagen och konsumenterna. Vi har också bäst och störst täckning i hantverkarbranschen rent geografiskt. Vår tjänst ger värde och är en stabil grund att stå på, säger Oscar Rundqvist, ansvarig över tillväxtaffärer på hitta.se.

”Först till kvarn”

Tjänsten lanserades i februari 2018, men det är först i somras som tjänsten lanserades på allvar bland annat genom namnbytet till just Proffs.se.

Bakom Proffs.se står sajten Hitta.se.

– Det finns 3,1 miljoner individer på Hitta.se varje månad som genom vår tjänst kan hitta rätt hantverkare för alla ändamål via proffs.se.

Och på Proffs.se arbetar man efter principen först till kvar – och på så sätt slipper konsumenterna bli nedringa av hantverkare.

– Ja. Principen är först till kvarn och det innebär att en offerering görs och när första företaget tar jobbet så stängs offerten ner till dess att konsumenten eventuellt önskar fler offerter. Det innebär att du som kund får svar snabbt och du slipper att bli nedringd av en massa hantverkare som erbjuder sina tjänster. Det är en tjänst på konsumenternas villkor, säger Oscar Rundqvist.

Hur mycket kostar det att måla om din bostad? Få offert snabbt här!

Prova gratis!

Men hur gör man då om man är intresserad av att testa Proffs.se – och vilka tjänster kan de egentligen erbjuda.

Allt bygger på att konsumenten beskriver sitt projekt i korthet – det tar inte mer än en minut – och sedan får konsumenten offerter från tillgängliga företag. Ett företag får chansen att lämna offert – och din förfrågan på Proffs.se stängs ner till dess att du eventuellt väljer att öppna upp den för fler offerter.

Enkelt, tryggt och gratis!

Öka värdet på hemmet!

Men vad kan du få hjälp med via proffs.se? Här är tio saker som du kan få hjälp med – och som kan vara bra ifall du går i tankar om att byta bostad eller fräscha upp ditt hem. Och några enkla justeringar hemma kan öka värdet på din bostad med många tusenlappar!

1. Målare
Behöver du hjälp med målning, tapetsering eller liknande? Vi har alla något i vårt hem som inte riktigt blir klart förrän det är dags att flytta. Det kan vara den där dörren som fick en törn när dottern i familjen försökte åka skateboard inne eller de där fula märkena på tapeten som blommorna gjorde när kusinen övervattnade dem.

Hur som helst – hitta din närmaste och bästa målare här!

2. Snickare
Golvet är något som många kikar på när det är dags att köpa ny bostad. Det behöver inte vara speciellt dyrt – och nu inte heller speciellt svårt – att ta hjälp för att fixa golvet. Och det höjer definitivt värdet på bostaden. Det samma gäller den där sista golvlisten som aldrig kom på plats eller tröskeln in till badrummet som du stört dig på i alla år men inte gjort något åt.

Bor i hus kan det vara på sin plats att se till att fasaden, ytterdörren eller vindbrädorna på taket är i gott skick.

Inget jobb är för stort eller för litet – hitta din snickare här!

3. VVS/rörmokare
Läckande kranar, illaluktande avlopp eller krånglande diskmaskiner? Inga problem. Samma sak gäller naturligtvis för varmvattenberedare, värmepannor och nya eller befintliga rör. Se mer här!

4. Flytthjälp
Ska du flytta hela ditt bohag eller kanske bara farmor piano. Oavsett om det är en stor eller liten flytt finns hjälp att få. Beskriv bara var du bor, hur stort du har och några andra snabba frågor så är hjälpen snart på plats. Du kan samtidigt få hjälp i form av flyttkartonger, bärhjälp, transport, magasinering, packhjälp, montering av möbler och mycket mer.

5. Flyttstäd
Och när du väl har fått hjälp med alla dina saker från din gamla bostad och det är dags för det sista – flyttstädningen – är det lika snabbt, smidigt och enkelt. Vill du slippa städa en gång eller vid fler tillfällen är det bara att ta in offerter på hemstädning, flyttstädning och kontorsstädning.

6. Fönsterputsning
Att kunna se ut och se in kan vara viktigt för både nya och gamla bostadsägare. Beställ enkelt putsning av dina ljusinsläpp. Beskriv lite enkelt vilka typer av fönster det gäller, om det är spröjsade fönster eller inte, om de behöver specialtvättas på grund av målarfärg eller sot och  om de är lätta att komma åt.

Hitta rätt gluggtvättare!

7. Barnpassning
Dags att packa upp sakerna i ditt nya hem och du vill kunna få lite lugn då kan Proffs.se hjälpa dig med det också. Oavsett om det är vid ett eller flera tillfällen, om det handlar om läxläsning eller barnpassning så kan Proffs.se underlätta för hela familjen.

Vad behöver din familj hjälp med?

8. Spisar/sotning
Öppna spisar och eldstäder är mysiga, men det krävs att de är godkända och sotade. Se till att få en besiktning av dem innan du flyttar – ett garantibevis för att du gjort ditt jobb. Har du installerat en ny eldstad krävs oftast en provtryckning innan den får brukas. Hitta rätt man eller kvinna för jobbet här!

9. Snöskottning/gräsklippning
Se till att lämna din gamla bostad i gott skick. Snöskottning och takskottning är bra att ordna ifall snön plötsligt vräker ner och så att inte de nya får en obehaglig överraskning när de ska flytta in. Lika så om du säljer på sommaren eller hösten och har en trädgård. Gräsklippning, lövkrattning, fällning av träd eller liknande – inget är för litet för att skicka ut en förfrågan på Proffs.se. Kika närmare här!

Kolla – så här lite kostar det med snöskottning

10. Besiktningsman
Det kan vara bra att ha en utomstående som går igenom din gamla eller din nya bostad innan du skriver på mäklarens papper. På Proffs.se kan du enkelt hitta och anlita en besiktningsman för hela huset eller bara för ditt badrum eller kök. Se mer här!

Snabbt och enkelt!

Detta och mycket mer finns att hitta lösningar på hos Proffs.se

Allt sker snabbt, tryggt och säkert! Du lägger in en förfrågan och får tillbaka prisförslag från företag nära dig som vill se till att jobbet blir gjort. Lättare än så blir det inte.

Lycka till!

Hemstäd eller flytthjälp? Beskriv vad du behöver hjälp med – få snabb offert gratis här!